مقالات

کودک آزاری

آزار جسنی

کودک آزاری

کودک آزاری عبارت است از هرگونه رفتار و عملی که موجب آسیب دیدن کودک از نظر جسمی، عاطفی و جنسی شود که این موضوع بسیار گسترده است و می تواند اشکال مختلفی داشته باشد.

معمولا این آسیب اجتماعی، به دلیل عدم توجه والدین به کودکان و سبک زندگیشان است، آن ها به درستی به وظایف خود عمل نمی کنند و مراقبت و نظارت کافی بر زندگی و اعمال کودک خود ندارند که این رفتارهای خشونت آمیز و دردناک را به دنبال خواهد داشت.

برخی از کودک آزاری هایی که در روحیه و خلق و خوی کودک تاثیر مستقیم می تواند داشته باشد عبارت است از: سوء استفاده جنسی و عاطفی، کتک زدن کودک و بی توجهی به خواسته های او، عدم نظارت بر رفتارهای کودک و … که تمامی این موارد خلاف قانون است و در صورت مشاهده هر گونه از این موارد می توانید برای گزارش دادن به پلیس و شکایت از افراد اقدام کنید.

علل کودک آزارب

اثرات کودک آزاری

اثرات کودک آزاری

برخی به اشتباه تصور می کنند که کودک آزاری امری گذرا است که کودک بعد از چند وقت آن را از یاد می برد و به زندگی طبیعی خود برمی گردد اما قابل ذکر است که تاثیرات سوء استفاده از کودک، جدی و طولانی مدت است و ممکن است اصلا فرد به حالت عادی و قبل خود بازنگردد.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که مهم نیست سوء استفاده از کودک توسط چه شخصی و در چه زمان و مکانی اتفاق افتاده، خواه در گذشته یا امری که اکنون در جریان است، شما با کمک و پشتیبانی از کودک می توانید او را از خطرات احتمالی بزرگ تر نجات دهید.

انواع کودک آزاری

برخی رفتارهای ناهنجار و آزار دهنده که معمولا همراه ظلم و خشونت است برای کودک اتفاق می افتد، اغلب به طور مرتب و مکرر تکرار می شود.

چهار نوع اصلی سوء استفاده از کودک عبارت است از:

  • سوء استفاده جسمی: هرگونه سوء استفاده به وسیله نیروی فیزیکی علیه کودک که اغلب به طور تصادفی اتفاق نمی افتد و باعث آسیب می شود جز دسته سوء استفاده جسمی قرار می گیرد که برخی از آن ها شامل: ضرب و شتم، سوزاندن ، خراشیدن ، خفه کردن و … می باشد، همه نمونه های گفته شده نوعی کودک آزاری است.
  • سوءاستفاده جنسی: هر نوع درگیری جنسی که شامل تماس فیزیکی بین کودک و بزرگسال رخ دهد را سوء استفاده جنسی می نامیم. سوءاستفاده جنسی می تواند در کمال هشیاری (تماشای کودک به صورت مخفیانه) ، اعمال روابط جنسی با محارم (رابطه جنسی بین اعضای خانواده) باشد.

این مورد از سوء استفاده، هم اکنون بسیار شایع تر از موارد دیگر است و در اکثر کشورهای دنیا، کودک های بسیاری توسط افراد مست، معتاد یا کسانی که مشکلات روانی دارند، مورد تجاوز جنسی و آزار و اذیت قرار می گیرند.

  • سوء استفاده عاطفی: در واقع سوء استفاده عاطفی، عبارت است از مجموعه کارهایی که برای انکار عشق به کودک ، عدم مراقبت و تامیین امنیت کودک، یا بدرفتاری با کودک به گونه ای که یک فرد بزرگسال با توهین و خشونت با کودک صحبت کند یا نسبت به او به طور فیزیکی عمل کند. قلدری، فریاد زدن، منزوی کردن، انتقاد، ترساندن، نادیده گرفتن و انتقال حس شرم آور بودن همه از انواع سوء استفاده عاطفی است.
  • غفلت از کودک: این مورد شامل کلیه بی توجهی ها و غفلت هایی است که پدر مادر اهمیتی به امور کودک نمی دهند، مانند عدم فراهم کردن چیزهایی که کودک باید برای رشد به آن نیاز دارد از قبیل سرپناه ، غذا ، بهداشت ، نظارت ، مراقبت پزشکی ، آموزش یا ایمنی را در طول زندگی زندگی کودک، در اختیار او قرار نمی دهند.
کودک آزاری

انواع کودک آزاری

چرا کودکان مورد آزار قرار می گیرند؟

به طور معمول تمامی کودک آزاری هایی که در سطح جهان اتفاق می افتد، بدون دلیل و توضیح منطقی، امکان پذیر نمی باشند. برخی از دلایلی که افراد به ویژه آقایان برای توجیح موضوع کودک آزاری خود بیان می کنند عبارت است از:

  1. علاقه به اعمال زور و قدرت نسبت به کودکان بسیار کوچک تر از خود.
  2. برخی از مادران این عقیده را دارند که به دلیل زیاد بودن فرزندانشان، زمان و وقت کافی برای رسیدگی به همه کودکان را نداشته اند.
  3. یا گاهی پدر یا مادر به دلیل مصرف مواد مخدر و هشیار نبودن دست به اعمالی می زنند که در حالت طبیعی، هیچ گاه این کار را نخواهند کرد.
  4. گاهی ممکن است پدر و مادر اختلالات روانی داشته باشند یا هردو دچار افسردگی شده باشند و نتوانند به مشکلات و نیازهای کودک خود توجهی کنند یا در صورت کمی شیطنت، عصبانی می شوند و واکنش های بدی از خود نشان می دهند.
  5. برخی هم می گویند که خود در کودکی قربانی کودک آزاری توسط افراد دیگری بوده اند و با این روحیه و طرز دید بزرگ شده اند و نمی توانند آن را کنترل کنند.

علل کودک آزاری

  1. علل خانوادگی: یکی از مهم ترین علت های کودک آزاری، غفلت والدین و نداشتن آگاهی از فرزند پروری است، ممکن است پدر مادر کودک در سنین خیلی پایین ازدواج کرده باشند و هنوز نیازهای روحی و روانی خودشان برطرف نشده باشد و رشد کافی نکرده باشند که به همین دلیل نمی توانند به نیازهای کودک رسیدگی کنند.

نداشتن تحصیلات کافی پدر مادر، آشنا نبودن با مشکلات جامعه، سابقه بیماری های روحی روانی مانند دو قطبی بودن، طلاق و جدایی پدر مادر و دور شدن از فرزندان خود همه دلایل موجهی برای این آسیب اجتماعی می باشد.

  1. علل اجتماعی: یکی دیگر از مواردی که ممکن است جان کودک را به خطر بیاندازد، علل فرهنگی و اجتماعی است. در واقع ممکن است پدر و مادر کاملا نسبت به اعمال و نیازهای کودک خود آگاه باشند، اما در منطقه خطرناکی زندگی کنند، دوستان و آشنایان نامناسبی به خانه آن ها رفت و آمد کنند.

هم این که ممکن است پدر و مادر از نظر اجتماعی و اقتصادی در سطح بسیار پایینی قرار داشته باشند و برای رفع نیازهای مالی و مشکلات زندگی خود، کودک خود را نزد دیگران بفرستند یا در عوض گرفتن پول، از تجاوز جنسی دیگران به کودکشان زندگی خود را تامین کنند.

  1. علل روحی روانی: ممکن است برخی مشکلات روحی و روانی کودک منجر به مورد آزار قرار گرفتن او شود، به عنوان مثال کودک، بسیار خجالتی باشد، از هوش زیادی برخوردار نباشد، اعتماد به نفس کمی داشته باشد، توانایی نه گفتن نداشته باشد، به همه زود اعتماد کند، یا مشکلات جسمی داشته باشد که دیگران او را طرد می کنند یا تحقیرش می کنند، همه این موارد می تواند موجب آزار جنسی شود.
انواع کودک آزاری

علل کودک آزاری

جمع بندی

اگر کودکی را می شناسید که در خانواده های بد سرپرست زندگی می کند و مدام در معرض قرار گرفتن آزار جنسی و جسمی است، حتما به پلیس منطقه اطلاع دهید تا بتوانند کودک را به بهزیستی منتقل کنند و با پیدا کردن خانواده مطمئن و جدیدی او را از این معضل اجتماعی خلاص کنند.

 

.

.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *